Hoe het allemaal begon!!

Na een jarenlange traditie van kermislopen werd er voor het eerst in 1997 een kermis koers georganiseerd in molenbeersel. Jos ‘optrood en Erik smeets (pino) stonden ook aan de start. Jos had zich voor de gelegenheid een nieuwe fiets gekocht, pino had er eentje geleend. Met 80 oefenkilometers die ze getraind hadden dachten ze er klaar voor te zijn. Na 5 ronden zat Jos al terug aan de ops-ale en pino had uiteindelijk de finish bereikt met krampen in zijn  lichaam waar ie nog nooit krampen had gevoeld. De fietsten werden opgeborgen want het ze hadden er allebei even genoeg van.

Juni 1998 werd het toch stillekes aan tijd voor de fietsen weer van stal te halen. Na  een kleine 500n km getraind te hebben stonden ze weer aan de start van de tweede kermis koers na een paar tussen sprinten zat jos aan de staart van het peleton maar pino kreeg de smaak te pakken. Hij sloot zich aan bij W.T.C. Stramprooi enkele jaren die daarop volgen domineerde hij mee in de voorste regionen van de kermis koers in molenbeersel en stramprooi met enkele overwinningen als gevolg. Na een aantal jaar kreeg hij Jos terug op de fiets en ze begonnen aan een wekelijkse training. Op een bepaald moment zitten deze 2 kuiten bijters op pinkstermaandag aan de toog van fc de Jagers. Er werd hevig gediscusieerd over het fietsgebeuren met als gevolg dat er op een donderdagavond een rit gereden werd richting opoeteren ze zouden laten zien dat dat fietsen van ons niet veel voorstelde. Iedereen was paraat Jo Gielen (met zijn ijzeren ros uit zijn glorie jaren als veel belovende nieuweling) was voor de gelegenheid ook opgetrommeld de gebroeders Janssen , Gilbér Curvers, Vital Denier en nog van dat jong geweld uit het dorp. Na 50 km zaten er meer stervelingen op de fiets dan vlandrieéns en een straffe pint bij Theuke was welgekomen.

De kop is eraf en de start werd gemaakt er werd wekelijks gereden op donderdag avond de groep werd groter en de verhalen straffer en straffer. Einde 2007 werd er geopperd om in het volgende seizoen met eenzelfde outfit te fietsen. De koppen werden bij elkaar gestoken en in het seizoen 2008 komen we naar buiten met een naam “de molenbikers”,een  bestuur waarvan Marc Gos de voorzitter is en outfit als gevolg. We stonden erom bekend om flink te "Rock en Rollen" zoals Jo Gielen dat zegt. Door dit gegeven bleef de aantrekkingskracht niet uit met een uitbreiding als gevolg. Renners van omliggende dorpen kwamen zich meten en sloten zich aan.

In 2012 werd de naam verandert in WTC Molenbeersel  dit kwam professioneler uit de hoek en zijn we toe aan een nieuwe outfit. Een aantal leden onder ons rijden wedstrijden en zijn graag gezien tijdens deze evenementen. Momenteel tellen we 45 leden waaronder 2 dames.

2018  wtc-molenbeersel.be   globbers joomla template