image1 image1 image1

Rit 17 2018: Sweikhuizen

Zondagmorgen 8u20 eerst de buurman uithalen die weer klaar stond met 3 bidons drinken. Richting Molendorp waar we met 14 renners en 1 renster klaar stonden voor een ritje Sweikhuizen . De zon was besteld want het ging weer een prachtige dag worden.

We vertrokken richting Manestraat om zo via Geistingen naar Maaseik te bollen. Ik kreeg onderweg al te horen dat de weg achter de brug afgesloten zou zijn, maar rustig blijven mannen ik heb alles geregeld we kunnen door. Zo reden we aan een gezapig tempo richting Slingerberg. Waar er voor het eerst alle remmen los gingen. Boven stonden ze netjes te wachten en konden we samen de afdaling van de Snijdersberg doen via de tunnel naar ijssalon Marianne(wie kent Marianne nu niet).

Daar begon de volgende beklimming de Denneberg . Sylvain kreeg nog bijna een eekhoorn voor de wielen en daar gingen ze weer . Ik liet mij uitzakken om eens in vrouwelijk gezelschap naar boven te rijden. Daar kreeg ik te horen dat de benen goed waren na de dansles van gisteren. Boven stond iedereen weer uit te hijgen en konden we onze weg verder zetten richting Watervallen. Daar moest ik tegen Pe effe uitleggen dat er echt een waterval is, weliswaar een beetje kleiner als Coo  maar dat we er niet langs kwamen . Opeens schoot Jo weg en iedereen moest buzze geven om erbij te geraken, maar de toppers waren weer vertrokken.Verder richting Sweikhuizen , waar iedereen zo naar uitkeek. Een hoop gevloek op de beklimming maar boven moest iedereen de patatten even afschudden. Dan in een leuke afdaling tegen 50 naar Geleen. Achterin moesten ze aardig scarten om erbij te blijven. Via Sittard richting Maaseik  waar nog iemand het grandioos idee kreeg om te gaan draaien. Omdat er achteraan een paar op hun tandvlees zaten heb ik de losgeslagen hengsten snel tot de orde moeten roepen.

Rustig rijden tegen 33 en fijn samen blijven. Op de manestraat gingen en mochten de remmen wel nog even los.

Statistieken :            Aantal km : 99

                                   Aantal hoogtemeters :  494

                                   Max snelheid : 67 km/u

                                   Gem. snelheid : 30,5 km/u

free joomla templatesjoomla templates

Strava

2020  wtc-molenbeersel.be   globbers joomla template