image1 image1 image1

Rit 4 2018: Klein Zwitserland

Nadat vorige week alleen  de echte mannen of beter gezegd ijsberen waren gaan fietsen. Was het nu ook mogelijk voor de niet-heterosexuele fietsleden om te komen fietsen. Wel een beetje koud maar weinig wind en het zonnetje maakten veel goed. Ik kwam vrij laat aan bij De Stegel en zo te zien was iedereen goed op de hoogte dat het zomer uur was . Alhoewel sommigen hadden hun klok maar 55 minuten doorgedraaid. Massale opkomst op een enkele eenzame kayakker na.

Nadat we Guido zijne nieuwe Merckx hadden bewonderd kwamen we tot de vaststelling dat Jos de rit had. Helaas is Jos 2 weken gelden aan zijn schouder geopereerd. Jos,van harte beterschap en een spoedig herstel. Hopelijk zien we jou vlug terug.

Ik stelde al vlug voor om mijn rit, die de week ervoor voorzien was,te doen.

Ik was wel benieuwd hoe lang het ging duren vooraleer onze Pe (met voorzittersambitie) mij ging komen vertellen dat ik een verslag moest schrijven (we waren nog geen 300 mtr verder en…).

Op een gezapig tempo reden naar Tongerlo en via klein Zwitserland reden we richting Gruitrode.

Alles ging vloten om de 5 km werden de kopbeurten afgewisseld. Gedurende de gehele waren er gelukkig geen valpartijen of lekke banden.

Ondertussen waren we al in Helchteren aanbeland. Gelukkig hadden de meeste fietskanonnen er gisteren een zware training opzitten en werd er niet geknald. Na mooie wegen met misschien iets te veel bochten kwamen er kasseien (in Meeuwen) die de eerste godvers..opleverde.

Nu ging het verder richting Ellikom waar plots Jo opdook aan kop. Hij vertelde me dat hij op gepaste manier afscheid wilde nemen van zijn stalen ros en gaf er een goede snock aan en  het tempo ging gevoelig omhoog. Hij zal niet te houden zijn als hij binnenkort met zijne nieuwe Tre(c)k verschijnt.

Op het einde wilde de voorzitter ons nog wat laten “ draaien” helaas liet de conditie van ondergetekende dit nog  niet toe. Mijn excuses.

Na 85 km aan een gemiddelde van 30,3 genoten we voldaan bij De Stegel (voor Thieu was het nog winteruur).

 

free joomla templatesjoomla templates

Strava

2020  wtc-molenbeersel.be   globbers joomla template