image1 image1 image1

2de Rit: Fietsen als ne pro, of nog net niet...

Zaterdagmiddag volgende onderstaand mailtje in de bus van Kurt.

Update voor rit morgen;
De parkoer verkenner is vanmorgen de rit gaan verkennen.
De temperatuur is ideaal en de wegen liggen er goed bij!

Evaluatie rit;
(Na 1 uur slaap juist op de zetel / pan gaar)
Zwaar ***** (5 sterren)

Rit Molenbeersel / as / Opglabbeek / Opoeteren / Kinrooi / Molenbeersel.
Afstand. Ca 85km
Hoogtemeters ca 400hm

We vertrekken vanuit Thieuke via Kessenich langs de Maas richting Elen, de eerste 20km zal in waaier vorm gereden worden tegen de wind!Daar gaan we vals plat via fietspad richting As, het echte werk voor de punchers! Via As en een kleine lus richting Zutendaal tijden we richting Opglabbeek, daar wacht een werkelijke nachtmerrie namelijk de Poggio, steilste stuk ca 20%!!!


Van hieruit huiswaarts door Opoeteren, veel op en af, maar vooral dalen tot we de achterkant van de Warre beklimmen, dit is de laatste beklimming. Via Tongerlo rechts op Neeroeteren en via Kinrooi richting Manestraat voor de finale.
Allen op post.

Besluit;
De keuze van de banden druk zal belangrijk zijn.
Zorg dat het materiaal goed gesmeerd is want er wordt veel geschakeld!Neem voldoende drinken en eten mee!

@ Frank
Maak jij hier een dwg bestandje van voor de Garmin boys en girls? "Done"

Super toch!! Ziet er net uit als een protour briefing van een route beschrijving van een voorjaarsklassieker...

Persoonlijk was ik iets te laat uit de startblokken en kon ik nog net aanpikken voordat de groep van de Weerstersteenweg afdraaide. Zoals in de bespreking hier boven, cuisen we richting Maas en tot in Elen wind vol in het gezicht. Geen nood, met deze lekkere temperatuur niemand die erover klaagt.. Tempo zo rond de 30Km/h moraal = Top. Onze moraal krijgt in Elen een eerste deukje wanneer Jack lek rijdt, Jack’s moraal kreeg een groter deukje, toen bleek dat zijn soupape niet lang genoeg was, @Jack “Sometimes Size does Matter”

We vervolgen onze weg, de moral kreeg nog 3 deukjes van Jo, zijn soupappen waren gelukkig wel lang genoeg “What else” ?.... Maar het wordt stillekes aan tijd dat Jo zijn nieuwe Trek van stal haalt of hij gaat los de lekkebanden troffee 2018 winnen. De Poggio werd beklommen, doch waar waren de punchers??? Nog een laatste keer kreeg de moraal een deuk toen ook Pé-ke ter hoogte van de Kapel vd Weerstand aan de kant moest, maar ook zijn soupape was lang genoeg, maar voor de juiste lengte werkt hij hij wel met hulpstukken, maar dat kan de pret niet drukken. Maar niet alleen Pé zijne band was leeggelopen, bij Wim was het spreekwoordelijk vet van de soep, de pomp was af of om in zijn brach te blijven: “Het vat was leeg” Gewoonte getrouw voeren we het tempo op in aanloop naar de commiteitsberg, maar ook hier bleven de punchers waar ze waren... in het wiel.

De laatste loodjes, wegen het zwaarst en we besloten dan maar geen eindspurt te rijden en Wim zo terug op relax tempo naar Biesel te brengen. Eens bij Thieuke en de moraal was weer top, prima veerkracht zit in deze groep...

Wat mogen we onthouden van de 2de Rit.

Semi-proffesionele voorbereiding door Kurt, alleen miste we een volgwagen met reserverwielen en/of zoals werd geopperd een een pasta buffetje in ’t Raadmaekers (http://www.raadmaekers.be/) Want Raad staat in ons dialect voor wiel zoals maekers staat voor maker/doeners en die hadden we wel kunnen gebruiken deze rit.

Dat het een hele leuke Flandrienrit was... Top.

Wöe waas Ilse?? Na een vlotte mail conversatie had iedereen onze Iron Lady wel aan de start verwacht???? Maar na wat CSI KDR speurwerk, bleek dat ze geinviteerd was op een boot, nippende van waarschijnlijke een op de juiste temperatuur geserveerde champagne...”what else?”

Wôe waas Puncher Bart?? De altijd aanwezige frontman van Wtc-Molenbeersel was er niet, volgense de roddelboekjes had deze nog dikke bein noa zien trainingen aan de driepaalhoeve.... de Biest!!

Dat na een flandrien ritje met 3 lekke banden, Jo er uitzag als ne mijnwerker die juist het hoofd terug boven de grond stak na een shift in de diepe gangen van de “Put” in Zwartberg... (jammer dat we geen foto hebben)

Dat Jack, binnenbendjes met langere soupape môat kaupe!!

Det Wim zöe hel oppe tenje heet gebeten, det we het kraken van os eigen ketting neet huurde... (Respect!!)

Det we gelük hubbe det Sil aafentoew met de mountainbike riedje, want hei maakte eine serieuze slipper langs het fitspaad en houw serieus op zien dek kinne goan..

Det de veurzitter hiel lang kan onthouje, tenminste tot het eindejoarsfiëst 2018!!

En es leste, det Thieuke deze zonjig ein humpke aanhouw!! ?

free joomla templatesjoomla templates

Strava

2020  wtc-molenbeersel.be   globbers joomla template