image1 image1 image1

Rit 1 2018: Houdbaarheidsdatum

Intro:
Een houdbaarheidsdatum is een wettelijk voorgeschreven vermelding op een levensmiddel of product die de klant informatie biedt over de uiterste datum waarop het product kan worden geconsumeerd of hoelang het kan worden bewaard.

U zal misschien wel denken wat is dit voor iets raars, maar Wtc-Molenbeersel zou Wtc-molenbeersel niet zijn moest er geen verhaal aan vast zitten...

Eerste weekend Maart, hoogdag voor het wielrennen... Opening van het wielerseizoen en dat gaat traditioneel gepaard met een fietszegening in de Kerk van Kinrooi. 8h30 staan de lokale fietsclubs en wat einzelgängers klaar voor een korte misvieringen en daarna de zegening.
Wtc-Molenbeersel stond op de eerste rij en daarmee werden dan ook enkele renners goed van wijwater voorzien.... Dat belooft.

Voor de fashionista's onder ons, er waren ook weer heel wat nieuwe uitrustingen te bespeuren, Team velox traditioneel in het oranje-zwart maar met een ruitjes motief deze keer, Rust-roest die het blauw verruilde voor een blits geel-zwart en team zone 30 die het zwart-rood inruilde voor Wit-groen....

Voor wtc-Molenbeersel stond een kort ritje van ongeveer 60km op de planning met na de rit koffie en vlaai bij Thieuke. Omdat hier en daar toch nog wat ijs en sneeuw  op de weg lag besloten we om de rit te openen via het fietspad naar maaseik. Maar half weg sukkelde een van onze renners in een spleet tussen het fietspad en de met klinkers beklede busstopplaats. Resultaat met 4 tegen het canvas en onze Gilbert die als een echte veldrijder de berm in dook en erger wist te vermijden, verdikt 2 man met kapotte knie, gescheurde broek en wat verbogen remgrepen.

We vervolgen onze weg en in Maaseik staan we opnieuw stil, platte tube... (de eerste keer) Gelukkig hebben we manusje Bart van alles bij, die het euvel relatief snel verhelpt, we zijn weer vertrokken.... We merken toch in de groep dat na de valpartij enkele met toegeknepen billen rijden, dus we vervolgen rustig onze weg, tot..... precies Sascha voor de 2de keer lek staat.

Manusje Bart schiet opnieuw in actie..... Ondertussen krijgt Gilbert van Ilse en spoed cursus hoe maak ik een mooie sport-selfie... Jack en ik staan vol ongeloof te kijken dat pardoes de benen onder mijn gat schuiven, recht op mijn staartbeen.... Auch....


Dan maar weer verder tot ook onze voorzitter plat op de velg staat.....

ik ga nu ff snel de fastforward toets in drukken want ook een plaspauze van Ilse die veel laagjes kleding, euhh heeeel veel laagjes kleding aan had eer ze klaar was voor de sanitaire stop en ook Jack die nog plat komt te staan. kunnen we verder met de tocht. Maar iedereen zit nu toch in de mood van snel richting Thieuke om vlaai eten. Gelukkig zijn er de woordspellingen in de groep die de goede sfeer vasthouden, (sorry maar deze keer is het 16+ en kunnen ze niet worden opgenomen in het verslag ;-) nieuwsgierig.... Lid worden van Wtc-Molenbeersel... ;-)) maar we vragen ons toch stillekes aan af of de houdbaarheidsdatum van de wijwater niet verlopen was... Onze voorzitter wilde zelfs een brief naar het Vaticaan sturen om wat meer info te vragen of “det wel allemoal kindj!!” Maar misschien moeten we het langs de andere kant bekijken en had het allemaal veel erger kunnen zijn en zijn we met wat schaafwonden en een kapotte broek heeeel goed weggekomen.

Zoals gewoonlijk was de koffie met vlaai lekker en de biertjes van hoge gisting top!! Komt allemaal goed dit seizoen... Op naar de 2de rit en wat beter weer.

In de kantlijn kregen we ook nog mee dat Ludje gevallen was, sleutelbeen gebroken.... Frank B die al 2 weken met zijn voet in de gips zit en zo begint onze ziekenboeg stilletjes vol te geraken... in elk geval beterschap aan al de mannen en een spoedig herstel...

free joomla templatesjoomla templates

Strava

2020  wtc-molenbeersel.be   globbers joomla template