image1 image1 image1

Band, rechtdoor en uptempo zijn key woorden van deze rit.

Gordijnen open, zonnetje... het weer zag er goed uit, vers fruitsapje en pistoletke naar binnen en op naar Molenbeersel voor het wekelijkse zondagsritje, maar het begon al goed vanmorgen, 500mtr in de richting van Molenbeersel en mijn trapas dacht anders over het avontuur. 
Snel terug draaien en een berichtje in de whatsapp groep smijten dat ik iets later zou zijn, TT dan maar van stal gehaald en hup in de richting van kerkdorp Molenbeersel.
Oef de groep stond er nog, vlug wat blikken gewisseld met de aanwezigen, Jack zei al lachend, "Frank dei verloren tied hoolste mer in hé" dat gezegd zijnde en Jack stuurde ons al in de richting van Stramproy, voor wat later bleek, een ritje rechtdoor.
Maar we hadden nog geen 500mtr op de teller en onze voorzitter stond al met platte tube... Plat op de velg, na een snelle inspectie van de band haalde de preses een stuk ijzer van enkele centimeters uit zijn band.

Dan maar nieuw bandje gestoken, pompen, pompen wiel terug in de fiets en.... weer plat!! Reddende engel, Koen bood aan om even thuis een nieuw wiel te halen, zodat we verder konden. Persoonlijke moest ik moest mijn laatste training doen voor mijn ½  triatlon van Keulen as zondag, dus ik besloot rechts op kop te blijven rijden. Snelheid werd aangepast aan wie langs me reed.

Jack zijn aanwijzingen waren voornamelijk, hiej rechtdoor, hiej euversteken, let op drukke weeg, mer den recht door... Ik dacht als we zo nog lang blijven rijden zitten we straks in Zandvoort aan zee... Tot Koen zijn achterwiel een hoofdrol wilde spelen in dit verhaal, lek!!! Natuurlijk stoppen we allemaal, band werd gewisseld, wat uiteraard altijd gepaard gaat met wat grappen en grollen, nu weten we dus ook dat Rudi geen binnenband met zijn mond kan opblazen  niet voldoende long inhoud blijkbaar.... Hup terug de fiets op en natuurlijk, rechtdoor... We rijden aan strak tempo over wegen waar ik nog nooit geweest was, tot dat ik hoor, seffens komen we biej wildenberg öet, ahaa bekend terrein!! Maar niet voordat Koen zijn wiel weer de aandacht opeiste... Plat... again?? De band werd dit maal 23x binnenstebuiten gedraaid maar niks te vinden....Wat we ook geleerd hebben vandaag is dat Stefan smurfen bommetjes bij heeft, ideaal voor de band van een junior wielrenner....maar niet voor een size 25..
Maar de band was al terug opspanning en “off we go” ohh.. Yep rechtdoor.... Natuurlijk, what else!!
Nu kwam Jo langs me rijden en heel wtc-Molenbeersel weet wat dan gebeurd.... de snelheid gaat met 2 a 3km/h de hoogte in, ongeacht het tempo wat we dan rijden.... Het werd nu even stil(ler) in de groep, gelukkig stond de wind gunstig en blies hij in onze rug. Maar na een kwartier zag ik toch grote zweetdruppels op Jo zijn voorhoofd, ik denk dat dit zijn portie Grimbergen van vrijdagavond was die een uitweg zocht... 

Ondertussen was het wiel van Koen ook een hoofdrol in zijn hoofd gaan spelen en meende hij, dat hij nog een keer plat stond, Jos inspecteerde vakkundig de band, geen probleem en we konden weer verder. Nu rechtsaf het parcours van wildenberg op, we roken de stal!! De gekende weg werd nog uptempo afgelegd tot bijna in Molenbeersel, waar de laatste kilometers wat getemporiseerd werden, rustig naar ons stampcafé!!

Chapeau,
aan Jack voor deze mooie rit, ik ga hem zeker nog eens rijden met mijn TT bike.

aan het gezelschap, voor de animatie tijdens (mijn) trainingsritje. smiley

aan het gezelschap voor de spirit, zodat we (mijn) verloren tijd nog wisten goed te maken ;-)  zodat we nog konden genieten van enkele drankjes...

Uiteraard werd nog wat nagekaart over onze wedstrijd, en de eerste nieuwe ideeën vlogen al weer over tafel... 2018 belooft weer een TOP jaar te worden voor onze club.

Statistieken van deze mooie rit:
Aanwezig: 9 Kanjers: Jack, Jo, Marc, Frank B, Koen, Rudi, Stefan, Jos et moi.
Afstand:100.6km
Pace: 34.2Km/h