image1 image1 image1

Zondagmorgen 8:30, afspraak fietsen met Biersel! Simpel toch ;)

Een tochtje van rond de 110km, voor mij met mijn beperkte parcourskennis nog niet simpel. Drie tochtjes gevonden voor de Garmin; Duitsland, Valkenburg, Zutendaal via Neeroeteren. Speciaal voor Ilse haar klimbeentjes en het misverstand van donderdag voor laatste optie gekozen. En passant ook nog goed weer voor de enkels besteld...

8 renners verschenen aan de start, Bèr, Frank B, Guido, Jo,  Mark, Nick, Rudi en  ikzelf. Uiteraard waren de koersers er niet maar waar is Ilse?

Nou ja ….

Dan mèr gaas op dae lolly, over de Fosheistraat, Grensweg richting Luysmolen, linksaf... shit te laat. Dat begint hier goed... Klein lusje gemaakt geen probleem. Tegen de wind richting Tongerlo en langs het kanaal richting Neeroeteren, wat zie ik daar in de verte … weg afgezet. We schieten het voetgangerspaadje voor het viaduct in maar Rudi haalt het niet en vliegt rechtdoor, de rest wel maar we halen de draai niet en moeten “klünen” tot we een schreeuw horen van Rudi die van links aangevlogen komt en met een doorslippend achterwiel naar boven schiet.

De brug in Neeroeteren naar beneden en via de Bergerstraat bij de camping omhoog. Ik rij naast Rudi en zie zijn ogen glunderen. Dit is mijn geboortedorp en heb vooral aan de camping vele goede herinneringen, enne iedere twee weken nieuwe waar...:) (iedere twee weken nieuw vrouwelijk schoon)

Naar beneden en rechts omhoog langs de kapel, niet te gek het is nog ver....

Via de fabrieksweg richting As. In As over de brug het Natuurgebied de Hoge Kempen in, het is genieten, lekker weertje en een mooie omgeving. Guido roept; HET IS MOOI HIER!!! Ik heb waarschijnlijk last van de wind in mijn oren en begin te roepen; PISSEN!!! Guido lacht maar iedereen ledigt wel rap z'n blaas.

Nu zijn we warm, het gaat via Zutendaal richting Lanaken. Jo en Nick gaan op kop en voeren het tempo op. We rijden door een villa wijk maar tijd om rond te kijken is er niet, de groep dreigt te breken, ehh draai nog maar eens door zeg ik maar.

We zijn op het verste punt, eindelijk wind in de rug. We laten ons langs de Maas naar huis blazen. Zo passeren we met een vaartje van zo'n 40 per uur het punt waar Frank op strooptocht ging..

Het waas ein fijn tochtje” zegt Bèr met nog 35km voor de boeg, prompt rij ik verkeerd. “Wae vinje waal eine weeg” zegt Bèr, “dich môs altiëd nèt doon asse ût precies wits”

Ik vraag Jo of het bier van Geistingen koers inmiddels verteerd is, Jo antwoord; “joa en noeë waertj ût tieëd dèt der waer wat biej waertj getenktj”. Met deze gedachte gaat de gaskraan, weer open. De drang om kop te nemen neemt recht evenredig af dus ik doe ook nog maar eens mee, heb me de hele morgen kunnen sparen. In Openhoven hebben we nog een stukje wind op kop met Frank en hoor een paar meter achter me “Grmmph##### ZOT, RUSTIG WAE HEBBE DE WINDJ VOL OPPE NAAS, RUSTIG AAN”.

Via de Manestraat gooi ik er een sprintje tegenaan, ik geef me helemaal maar hoor iemand in mijn wiel zitten, ik zit te wachten tot ik ingehaald word. Ze sparen me...

Ik vond het een fijne rit, niet alleen de enkels maar ook de benen en armen bijgekleurd, de alcohol laten verdampen en de benen weer een stukje sterker. Zo mogen er nog velen met Biërsel volgen.

free joomla templatesjoomla templates

Strava

2019  wtc-molenbeersel.be   globbers joomla template