image1 image1 image1

Rit 19 van het seizoen.

8u30 verzamelen bij Molendorp , 11 toppers aan het vertrek (Arie, Pe Rutten, Ber , Rudi ,Jo Jack ,Wilfried , Nico, Jos en mezelf.

Voor een ritje richting Sweikhuizen. Voor sommige een vloek voor de ander een mysterie.

We vertrokken richting manestraat aan een rustig tempo om zo via Geistingen naar Maaseik brug te gaan. In Ilikhoven doemde de eerste bruggen op , het tempo ging omhoog.  Eenmaal in Berg aangekomen was het dringend tijd voor een plaspauze. Sommige durfde niet te plassen wegens zware nacht gehad.

Nu konden we weer verder want de eerste echte beklimming van de dag kwam eraan : de Slingerberg. Rudi liet de eerste prijs van de dag niet liggen. Na de afdaling van de Snijdersberg hoorde ik gevloek op de achtergrond, maar toen ik mijn hand uitstak om rechts door de tunnel te gaan en niet Moorveld was er tromgeroffel en gejuich. De euforie was van korte duur want met de Denneberg in het verschiet werd het weer stil in de groep. Eenmaal boven aangekomen konden we onze tocht verder zetten richting Watervallen. Na een kleine afdaling aan de luchthaven werd het tempo verschroeiend , snot vloog in het rond want  boven waren er weer veel punten te verdienen. Nu  moest er op de top iets langer gewacht worden, de eerste lijken vielen uit de kast.

Nu volgde er een lange afdaling naar de beruchte berg “Sweikhuizen”. Het tempo werd aangegeven door Jo die de schade van vorig jaar wilde goed maken , of zoals  Ber het zei “ Bes se gestoke door een bie “.   Alles werd op een lint getrokken en mijne teller kwam boven de vijftig uit. Toen onder de autobaan door en dan rechts het spoor over en we konden er aan beginnen. Eerst kreeg ik nog een welgemeende dank je wel van Pé, denk dat die graag klimt.  

Veel gehijg en gepuf onderweg naar boven  maar Rudi had de punten weer binnen. Nu was het ergste voorbij en konden we onze weg verder zetten . Jo bleef het tempo aangeven en de A rijders begonnen mee te draaien , zo bleven we een hoog tempo rijden . Nu kwamen we terug langs Ilikhoven waar die twee bruggen liggen , het bleef hard gaan en na de tweede brug werd er gewacht tot alles weer samenkwam . Terug in Maaseik reden we langs Geistingen voor de wereldberoemde Drenthberg en de laatste punten van de dag . Er werd door sommigen nog gespurt maar voor de meeste was het vet van de soep.  Uiteraard wie anders dan Rudi THE BEAST Witting bekroonde zijn dag met de laatste punten . Hij ging met de dag prijs lopen nl.: niks nada noppes .

Nu konden we rustig verder naar ons allerbekende Molendorp waar Wilfried ene trakteerde voor zijn verjaardag en zelf niks kreeg.

 

Facts :  Totaal 100km

Gem: 31,8

Hoogtemeters : 480

Max speed : 62,3

free joomla templatesjoomla templates

Strava

2019  wtc-molenbeersel.be   globbers joomla template