image1 image1 image1

Rit 3 verslag zondag 19-3-2017

Weerberichten voorspelden niet veel goeds voor mijn rit. Wind en regen waren de vooruitzichten. Na een uitgeregende zaterdag stond ik op met een houten kop en een bang hart om te kijken of het fietsweer was. Gelukkig was het droog maar de takken aan de bomen bewogen flink.

Ik verwachtte niet veel volk bij Thieuke. Tot mijn grote verbazing stonden we daar met veel volk (Bart,Kurt,Frank B,Marc,Arie,Stefan,Koen,Jos,Rudy,Wouter,Wilfried en niet te vergeten Pé R met nieuwe fast forward wielen). Het plan was om eerst wind in richting Neerpelt te rijden en dan ons met de wind terug te laten blazen. Ik zette mij samen met Bart op kop richting eikelenbosstraat en had al vlug in de gaten dat het weinig fast forward ging met deze wind.

Om de 2 km van kop wisselen leek me strak plan. Na 15 km fietsen aan de brug in Lozen had 1 FFWD wiel er al genoeg van en besloot lek te lopen… 2 km verder wilde Arie ook laten zien hoe snel hij een band kan vervangen… Ook lek. Er was ook nog een derde lekke band. Het was natuurlijk ideaal weer om lek te rijden. Er stonden veel collega wielrenners met lekke banden aan de kant. Na lozen reden we verder langs het kanaal richting Neerpelt. In Neerpelt aangekomen reden even door het centrum en daarna namen we een asfalt pad richting Helchteren. De zijdelingse wind, losliggende takken en vervelende kruispunten maakten het zwaar. Ik heb ook misbruik gemaakt van de kracht van Bart (vergeten laten wisselen van kop).Na 15 km in de buurt van Peer konden we links af draaien en genieten van wind in de rug. Nu kwamen de turbo’s op gang. Met name Kurt kreeg er niet genoeg. Na 15 km tussen de velden kwamen in Erpekom aan van daaruit ging het via Ellikom richting Bree,  Opitter.

Onderweg kwamen we 2 fietscollega’s  van Velox tegen die er in slaagden om ons deskundig te negeren …Vanaf Bree voelde je dat iedereen zich begon te sparen voor de finale op de Beerselerdijk. Na een paar honderd meter op de Beerselerdijk zette Bart zich op gang en vertrok als een raket. Niet veel later volgde de hele meute. Ik reageerde te laat en had direkt een gat op de voorlaatste. Ik reed 59 km/u (!!) en kwam niet dichter. Achteraf bij Thieuke hoorde ik dat kanon Rudy Bart nog heeft kunnen inhalen. Maar wie wil hoe het exact is verlopen moet er volgende week bij zijn. De afwezigen hadden ongelijk.  

free joomla templatesjoomla templates

Strava

2019  wtc-molenbeersel.be   globbers joomla template