image1 image1 image1

Rit 1 verslag zondag 12-3-2017

Beste leden;

De kop is eraf, de eerste rit is een feit! Wat een mooie ochtend, wat een mooie dag, de weergoden zijn ons goed gezind. Het was verzamelen geblazen om 9u bij Thieuke in Molenbeersel, 14 volwaardige renners/rensters staan klaar netjes in tenue. (Arie, Jack, Frank Broens, Stefan, Rudy, Pino, Wendy, Mat, Jos, Guido, Alex, Kurt, Johan, Silvain)

Iedereen vol spanning om er terug aan te beginnen met de nodige vraag tekens, hoe sterk is de concurrentie? Klok slag 9u zijn we weg, 14 rijders in peloton richting Kessenich tegen de wind in aan een kleine 30 per uur. Helaas hebben we al gelijk een afvaller na enkele kilometers, de benen spreken duidelijke taal, namelijk NIET sterk genoeg, Wendy van Pino besluit dan ook wijselijk om lekker op gemak verder alleen een ritje af te malen, goeie keus Wendy!

Vanuit Kessenich rijden we via de Maas naar Geistingen, Aldeneik, Maaseik, Heppeneert, hier rechts af richting Elen tot aan de statie.De benen zijn ondertussen al lekker warm gedraaid en Arie, Jack, Rudy en Jos zitten al te popelen om te knallen, maar het is nog wat vroeg als ze horen wat er nog allemaal moet komen…We rijden aan een gezwenkt tempo richting As, 20 kilometer lichtjes bergop via het oud treinspoor, Mat Flipkens geeft met zijn ervaring het tempo aan, het loopt lekker en er wordt nog flink gebabbeld.In As steken we de fietsbrug over en eerste rechts richting Zutendaal Wiemesmeer op een lekker drafje door het bos, het tempo gaat omhoog als Jack overpakt naast Stefan, het wordt een nek aan nek kop beurt…

Op de brede autoloze baan richting wiemesmeer pakt Arie over van Stefan, het tempo gaat weer omhoog 35 a 36 km/uur, er wordt gas gegeven, het wordt stil in de groep…We maken een ronde rond het golfterrein en keren door de bos terug, zeer mooie en rustige plek om te fietsen, we zijn halverwege en iedereen vult zijn energie peil terug aan, in ieder geval wat nog aan te vullen valt! Terug in As aangekomen steken we rechtover richting centrum, houden rechts aan en knallen de berg van AS op, licht hellend maar deze trekt redelijk lang, Jo Gielen geeft als herboren het tempo aan, wat een raket! Die heeft vorig jaar niet stil gezeten! Hier valt de eerste schifting van de dag.

Boven op de berg wachten we en draaien vervolgens rechts af binnendoor richting sporthal, oversteken en gelijk links, rechtdoor, oversteken en eerste rechts richting Opglabeek via de zaagmolen naar Willem Tell, de gezichten van sommige beginnen al te verkleuren als ze merken dat het richting “de Poggio” gaat, Jos en Rudy zijn aan een gezamenlijke kop beurt bezig, tactiek; iedereen dood rijden voor de voet van de Poggio! Het is muisstil in de groep, aanhaken en sterven…

We draaien rechtsaf richting de steile klim, Arie schakelt bij en neemt binnenkant bocht? VOL gas iedereen naar boven, de verschillen zijn enorm, de toppers vliegen omhoog, andere liggen te sterven met de tong tussen de kader en komen  5 minuten later boven! Waar is Mat Flipkens??? Wat blijkt Mat is uitgeschakeld en heeft zijn buitenband in flarden gereden, niks maar aan te doen dan maar naar huis bellen voor de taxi, jammer volgende keer meer geluk.

We rijden terug huiswaarts via Opoeteren met nog 2 glooiende puisten voor de boeg aan 35 km/uur, wind af? Heeft niemand iets van gemerkt, was de wind gedraaid, of waren de benen op? In Neeroeteren draaien we de kanaal op richting Tongerlo, Guido had nog liever richting Maasmechelen gereden maar we hebben hem toch terug gefloten, volgens mij was hij het Noorden kwijt! Vol gaas rijden we langs de kanaal tot bij de Kieper, de brug omhoog sprinten en rechts / links richting t Hasselt. De benen worden weer los geschut voor de finale, die van Pino beginnen alvast in de kramp te schieten maar hij blijft op karakter doorgaan! Arie en Alex houden het voor bekeken en rijden rechtstreeks naar huis.

Via het “brook” beginnen we weer op tempo te komen en gaan we lekker draaien met zen allen tegen 37/38 km per uur, het gaat te langzaam voor Rudy en hij springt weg tegen 43/44 km per uur, Jos en Silvain pikken aan en ze zijn weg, ik zelf twijfel 5 seconden en probeer dan het gat dicht te rijden, helaas de vogels zijn vliegen…

 

Aangekomen en voldaan komen we aan bij Thieuke na 85km.

 

Tot volgende week zondag!

free joomla templatesjoomla templates

Strava

2019  wtc-molenbeersel.be   globbers joomla template