image1 image1 image1

De eerste korte broeken rit.

Zondag 3 april, lekker zonnetje al bij al een lekkere temperatuur ...., de eerste korte broeken en .... Zo hadden ze het weer voorspeld maar nee...Veel bewolking vandaag en een temperatuur van 13 graden en een zon die we pas zagen na 50 km... Oh ja de korte broeken waren wel voorzien voor enkele.

 

Om 9u stonden er 16 WTC wielrenners klaar om te vertrekken bij Thieuke en er was ook onze dame, Ilse, bij. Die na een lange afwezigheid niet stilgezeten heeft. We vertrokken aan een rustig tempo naar Stramproy. Om zo vervolgens onze weg naar de Wilderberg te rijden. En zo richting Weert links langs de kanaal naar Lozen te gaan. Daar werden we even verplicht allemaal achtereen te rijden op het smalle fietspad om zo over de sluis aan het kanaal te fietsen richting Neerpelt. Bij de eerste brug gingen we langs de andere kant terug naar Kaulille, Bocholt. Jack liet het tempo nog wat zakken door 2 maal plat te rijden in 2 km. Dit was de gelegenheid om een plaspauze in te lassen, al staand of zittend.

Terug op de fiets leidde Pe en Ilse ons langs het kanaal verder aan een rustig tempo en lieten de eenden rustig oversteken. Toen nam Ronny het commando over en ging het sneller. Zo gingen we verder naar Goolderheide, Reppel en Gerdingen. In Beek had ik wat bochtenwerk voorzien, zodat ze van achteren ook wakker bleven. Het tweede deel van de rit was wat meer op en neer voorzien en leidde ons naar Opitter, de Breese Steenberg en Neerglabbeek. De wind was ondertussen wat feller geworden en het zonnetje scheen. Na de nodige afdalingen en korte klimmen gingen we zo terug richting Tongerlo aan een lekker tempo. Om zo de benen nog wat te sparen voor de laatste rechte lijn van 5-6 km richting Brook. Daar reden we met 3 man aan een hoog tempo tot de TGV met enkele volgers ons voorbij snelden. Na een 76 km met net 30 gemiddeld en 2u30 gefietst te hebben waren we er. 20km was nog in het verschiet maar de drang naar drank bij Thieuke was groter.

Onze pechvogel, Jo, kwam ons nog even helpen met Grimbergen te drinken en zo was onze voormiddag geslaagd. Jo, nog een spoedig herstel. Dat je snel terug met ons kunt fietsen en het tempo terug omhoog gaat ... op zondag!

Groeten Stefan

free joomla templatesjoomla templates

Strava

2019  wtc-molenbeersel.be   globbers joomla template